DCom se stal členem DMR asociace

DMR standard je dnes celosvětově nejrozšířenějším standardem digitální pro profesionální radiové sítě. Mezi velké výhody DMR standardu patří zpětná kompatibilita s analogovými systémy a možnost postupného náhrady analogových radiových sítí digitálními. Zařízení vyráběna podle standardu jsou interoperabilní. Pro uživatele to znamená, že může používat v rámci své komunikační sítě výrobky různých výrobců, která vzájemně spolupracují. Standard poskytuje uživatelům jistotu, že investují do technologie, která se bude i nadále vyvíjet a bude poskytovat svým uživatelům širokou nabídku výrobků a služeb od různých výrobců za přijatelnou cenu.

Dispečerské centrum Přerov využívá komunikační systémy DCom
Dispečerské pracoviště

Co je cílem DMR asociace

DMR asociace zabezpečuje další rozvoj nejrozšířenějšího standardu pro profesionální radiostanice a radiové sítě standardu DMR

DMR asociace sdružuje nyní více než 160 členů z celého světa. Jejími členy jsou výrobci, systémový integrátoři, síťový operátoři a uživatelské organizace. Asociace zajišťuje další rozvoj technologie a sady funkcí DMR na základě požadavků uživatelů, testování interoperability a certifikaci, poskytování vzdělávání v oblasti standardu a poskytování poradenské činnosti regulačním orgánům pro zajištění vhodného prostředí.

DCom vyvíjí dispečerské aplikace a řeší systémové integrace

DCom se stal prvním členem DMR asociace z České republiky

Naše firma je prvním členem DMR asociace z České republiky. DCom se stal členem v kategorii 2, která je vyhrazena vývojářům aplikací, systémovým integrátorům a výrobcům testovacích zařízení. Vývoj profesionálních dispečerských systémů a systémové integrace jsou důležitou součástí aktivit naší společnosti. Našim zákazníkům chceme v nejbližší době chceme v blízké budoucnosti nabídnout dispečerské řešení podporující připojení k infrastruktuře radiové sítě DMR pomocí standardního rozhraní AIS.