PyroCar 2014

Letiště Přibyslav 29.–31.8.2014

Letošním vyvrcholením 150 oslava založení prvního hasičského sboru dobrovolných hasičů byl PyroCar 2014 na letišti Hřiště v Přibyslavi. Firma DCom se účastnila se svojí prezentací radiostanic v expozici největšího stánku na provizorním výstavišti u firmy Požární bezpečnost. Představili jsme zde nejen osvědčené analogové radiostanice HYT, ale bylo zde možné si vyzkoušet čistý zvuk, snadné ovládání a příjemnou ergonomii digitálních vysílaček značky Hytera. Protože ani v této oblasti nechtěli dobrovolní hasiči zůstat pozadu, byl stánek neustále obklopen zájemci všech věkových kategorií.

„PyroCar je největší setkání dobrovolných hasičů a požárních automobilů v České republice. Hasiči tentokrát do Přibyslavi přijeli s 303 auty, čímž vytvořili oficiální národní rekord. Přivezli s sebou na osmdesát historických hasičských stříkaček, především pak těch koněspřežných,“ uvedl za pořadatele Jiří Votava mladší a dodal, že další zhruba stovku vozidel představily i jednotky profesionálních hasičů.

PyroCar byl pro dobrovolné, ale i profesionální hasiče, kteří se přišli podívat, ideální příležitostí na jednom místě shlédnout a mnohdy také vyzkoušet vše, co této profesi usnadňuje práci.